The Utopia Stables 
& Utopia Bully's


Onze hengsten staan beperkt ter dekking:

We hebben 2 prachtige goedgekeurde Amerikaans AMHA/AMHR en Nederlands NMPRS geregistreerde dekhengsten. Onze hengsten Cashmere en Billy zijn volledig getest op kleur LWO negatief en dragen beide geen zilver. Ze zijn ook beide op het ACAN dwerggen getest en vrij van alle 4 de dwerggenen. 

Cashmere is een zeer verfijnde minimaat vosbonte hengst van 85 cm met een super mooi dishy hoofdje wat hij aan al zijn nakomelingen me geeft. Hij is de ideale match als je graag wil verfijnen op bouw en hoofdje. Cashmere is super vriendelijk voor zijn merries en kan daarom in de kudde of uit de hand dekken. Ieder jaar hebben wij een beperkt aantal plaatsen vrij voor gastmerries. In ons menu kunt u onze hengst Cashmere aanklikken en meer informatie over hem vinden. Onder Cashmere vind u meer informatie over onze nieuwe hengst Billy. Billy is een super correct paardje, met slechts 79 cm een echte minimaat. Billy heeft de mooie kleur buckskin. Ook Billy is super lief voor zijn merries en kan zowel uit de hand als in de kudde dekken.

**** Vanaf 2025 zal het dekgeld €500 zijn incl. maximaal 1 week verblijf ****

Prijzen:
-Dekking €350 Incl dekbon voor het NMPRS en/of AMHA / AMHR exclusief verblijf.
-Stalling/verblijf €5 per dag inclusief breng & haaldag.

Dekgeld, stalgeld en eventuele andere kosten dienen te worden voldaan bij het ophalen van de merrie en eventueel veulentje.

Je kan je paard hier laten scannen op eigen kosten door erkende paardenarts Ingrid van Dierenkliniek de Schelde, vanaf de 18de dag: €20,25 visite plus €23,22 scannen. Scannen van de merrie is op eigen risico.

De merrie als ook het veulentje aan de voet dienen in goede gezondheid aangeboden te worden en tijdig te zijn ontwormd. De merrie behoort minimaal 3 jaar te zijn. Paspoort dient hier te blijven tijdens het verblijf van de merrie.

Mocht de merrie niet bij de 1ste dekking drachtig zijn heb je recht op maximaal 2 herdekkingen in hetzelfde seizoen, dit is exclusief stalling. Indien de merrie niet drachtig kan worden, wordt er geen dekgeld geretourneerd. 

Mocht de merrie vroegtijdig het vruchtje verliezen of gust blijken, mag de merrie opnieuw gedekt worden. De dekking is dan kosteloos, alleen de dekbonnen en het verblijf worden in rekening gebracht. Deze herdekking is 1 jaar geldig voor alleen de betreffende merrie. Als de merrie met een 2de seizoen weer leeg blijft vervallen de garanties. Dekgeld wordt niet geretourneerd. 

In geval van ziekte of letsel van de merrie of het eventuele veulentje aan de voet, heeft The Utopia Stables het recht een dierenarts in te schakelen. Eventuele kosten zijn voor de eigenaar van de merrie en/of veulen.

Qua stalling is er veel mogelijk, wij beschikken over veel goed omheinde weides en paddock's. De paddock's zijn allen voorzien van een schuilstal. U kunt kiezen uit:
- overdag hele of halve dag op de wei
- in de paddock met (on)beperkt hooi
- snachts op stal of in een paddock met schuilstal
- als het een sociaal paardje is kan het bij de kudde of worden gekoppeld aan een ander paardje
- heeft uw paardje een veulentje aan de voet, geen probleem, dan reserveren we overdag een eigen wei of paddock en snachts een stal
- snachts krijgen de paardjes onbeperkt droog stofvrij hooi en wij voeren Dodson and Horrell of St. Hippolyt.

Uw paardje en veulentje staan bij ons op eigen risico. The Utopia Stables aanvaard geen enkele aansprakelijkheid tijdens het verblijf van de merrie met eventueel veulentje voor ziektes of letsel. Op het moment dat u uw paardje met eventueel veulentje bij The Utopia Stables aanbiedt, gaan wij ervan uit dat u onze voorwaarden heeft gelezen en akkoord bent.

The Utopia Stables zullen zichzelf inspannen om de allerbeste zorg en een aangenaam verblijf te zijn voor uw merrie en eventueel veulentje.

Heeft u verder nog vragen, wilt u een bezichtiging of een plaats reserveren voor uw merrie, dan staan we u graag te woord.